WonderWijven

Ik heb het al een paar keer neergeschreven: ik ben goed omringd. Ik ben gezegend met een fijne vent die mij kan handlen, een mama die er voor me is, een zus-mijn tweelingziel, een familie waar ik op kan rekenen en ook een groot netwerk van toffe madammen en meneren die elks een toegevoegde waarde bieden.

Een tijdje geleden heb ik schoon schip gemaakt met een aantal mensen (in alle liefde voor mezelf) en heb ik ruimte gecreëerd om nieuwe mensen te kunnen toelaten.

Ik voelde en ik zag in mijn omgeving heel veel madammen die op een coole manier in het leven staan, maar die al te vaak het idee hadden dat ze ‘een alien’, ‘anders’, ‘speciaal’, ‘raar’ waren van zodra we het over spiritualiteit en energie hadden. Veel van deze madammen vertrouwen op hun intuïtie en wéten dat er een groter geheel is, maar verzwijgen dit uit bezorgdheid om “raar” of “geitenwollensok” of “anders” genoemd te worden of uit bezorgdheid om niet au sérieux genomen te worden. Deze madammen zijn vaak ook hilarisch in hun uitspraken en zelfrelativering en ik steek er elke keer wat van op.

Ik wilde dan ook eventjes een punt maken, naar al die madammen:

ge zijt niet alleen zo zot. We zijn met velen.

Et voilà, we deden nog ne keer zot en we richtten een clubke op: de WonderWijven.

“Een wonderwijf is een madam die met haar twee voeten in ’t leven staat maar zich ook bewust is van haar intuïtie en daar schaamteloos naar handelt. Een wonderwijf gelooft niet in toeval maar rekent op serendipiteit. Ze creëert haar eigen kansen en gunt ook anderen ruimte voor kansen en groei. Een wonderwijf gelooft dat magie mogelijk is en dat zij daar een belangrijk deel aan heeft. Ze geniet van het leven en is dankbaar voor wat op haar pad komt.
Een wonderwijf is een vrouw die bovenstaande definitie in twijfel trekt op dagen dat het moeilijk gaat. Kwetsbaarheid, zelfrelativering en humor zijn daarbij haar kernwoorden.
Deze groep is een verbinding tussen alle wonderwijven om elkaar te helpen, te inspireren én ook gewoon voor de zottigheid”

Op nog geen week tijd zitten we aan 300 leden and counting. De dames die toegevoegd worden door hun vriendinnen, voelen zich vereerd met deze titel en zijn dankbaar dat ze hier deel van mogen uitmaken. De eerste borrel is gepland in januari en voor de rest heb ik geen idee hoe het verder vorm gaat krijgen.

Ik denk dat ik gewoon verder mijn gevoel ga volgen. ’t schijnt dat dat marcheert. <3

www.facebook.com/groups/wonderwijven