Wakker worden!

Goeiemorgen!

Vandaag -voor de verandering- weer eens veel te vroeg wakker. Het winteruur vraagt van mij toch wel wat aanpassing.

Ik denk dat elke mama dit wel herkent: wakker worden rond 5u30, weten dat je nog wel even kan omdraaien, maar je systeem dat al in actiemodus schiet: het lijstje (brood halen, bibliotheek, vlooienspul voor de kat, eten voor strakjes, dienstencheques bestellen, verzekering bellen, …), het lijfje (ja, nu moet je toch echt plassen) en ook de geluiden rondom … Terug in slaap vallen is, in ieder geval bij mij, niet aan de orde uit angst dat ik iets vergeet uit het lijstje van die dag. Ik wil dan ook de balpen niet van mijn nachtkastje nemen om manlief niet wakker te maken (dat hij wakker wordt van min gewoel is collateral damage).

Vanmorgen ben ik gewoon opgestaan en beneden in de zetel gaan liggen. De gordijnen waren nog open van gisterenavond, ik was nog te moe om ze toe te doen om de nacht nog even binnen te houden.

Ik ben gewoon in de zetel gaan liggen en ben beginnen kijken, voor de eerste keer, hoe de zon in onze tuin opkomt. Hoe de kleur van de lucht elke minuut verandert, hoe de vogels wakker worden en hoe de dauw oplost.

Ik heb gemerkt dat ik ’s morgens met dat lijstje in mijn hoofd geen geduld heb, zelfs niet voor de zonsopgang en dat ik dat stemmetje af en toe moest neermeppen en me terug focussen op wat er buiten gebeurde. De kat kwam zich in mijn knieholte nestelen, ik kon toch geen kant meer op.

De meditatieve toestand die je hierbij kan verwachten? Ik vrees dat ik daar nog even voor moet oefenen. #gnnnh Het lijstje staat ondertussen op een post-it.

Nogmaals: Goeiemorgen, lieve lezer <3

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *