Overgave

Ik botste zonet op een facebookreactie van een vrouw op de omslag van ons nieuwe boek. Haar reactie was, inclusief uitroeptekens: ‘is dit jullie afbeelding van een WonderWijf?! Ik ben zwaar teleurgesteld!’

Ik knipperde met mijn ogen en dacht ‘huh?’ en ‘watteuh?’ en ging dan kijken naar haar profiel om te kijken wat voor vlees ik in de kuip had.

Deze vrouw profileert zich op haar eigen profiel als één brok positiviteit en als voorstander van de ’30 dagen zonder klagen’ beweging (ik doe er 363 per jaar, #justsaying) Op het profiel zie ik heel wat netwerken (zij die mij kennen weten dat dit voor mij -juistja-), vrouwenverbinding en dit alles op ‘maatschappelijk’ zeer hoog niveau. Iets met managersfunctie, “strategic” en glazen plafonds en blablabla.

Dit is dus -verdomme- een vrouw die op hoog niveau in een groot bedrijf werkt en die dit over een andere vrouw schrijft.

Daar zakt mijn broek van af (en mijn kont is niet zo schoon als die van op de foto)

Dit is het beeld waarover we spreken:

 

 

 

 

 

 

 

 

De cover van ons tweede boek #khebzin (www.khebzin.be). Een boek waar we met tientallen vrouwen aan de slag gegaan zijn met hun eigen unieke stijl, lijf, verlangens en daarbijbehorend ook overgave. Wij hebben tientallen vrouwen meegenomen op een pad dat hen dichter bij zichzelf heeft gebracht, stuk voor stuk, op hun eigen unieke wijze.

Ik ben daar als stichter van de WonderWijven waanzinnig fier op.

Voor het eerst in 2.4 jaar heb ik iets te vertellen en een standpunt te maken:.

Een statement voor alle strategische vrouwen, die liever “zwaar teleurgesteld?!” zijn, dan met zichzelf aan de slag te gaan en te kijken waar hun pijn en onmacht vandaan komt:

Wij vrouwen hebben sex. Ja.

en wij vinden dat ook gewoon leuk. Ja.

…en bovenstaand beeld is een beeld door de lens van een zeer bekwaam WonderWijf van een lijf van een authentiek en kwetsbaar WonderWijf.

In volle overgave.

Lieve, teleurgestelde vrouw,

Het is niet aan jou om een beeld te vormen van het ‘juiste’ WonderWijf. Het is niet aan jou om te oordelen over een ander en zeker niet over het lijf of beeld van één van mijn WonderWijven.

Mag ik je uitnodigen om in plaats van strategisch je leven te managen en dat van anderen erbij, in plaats van een Facebook vol networking en pseudo-positiviteit, de controle los te laten en te voelen dat het net toevallig dit is wat je nodig hebt :

overgave

het zou je zomaar wat authenticiteit en positiviteit kunnen brengen. en een orgasme. of twee.