over Marijke

Geboren in 1977, dochter van een gewoon gemiddeld gezin met werkende ouders, een zus en een kat. Standaard. Gewoon. Simpel.

Een rebelse puber ook, stelt alles in vraag en kiest uiteindelijk, na 2 bisjaren, in haar studies haar eigen pad, de Menswetenschappen en is dan eindelijk echt beginnen studeren.

In 1996, tijdens deze studiejaren, overlijdt haar vader aan ALS. Ze is in de vier jaar voorafgaand en tijdens zijn ziek-zijn mogen blijven puberen ‘want ik wil dat je gewoon mijn dochter bent, Miekemaai, en ik geloof in wie je bent’. Maar ze heeft ook gezorgd, gedragen en heel mooi afscheid mogen nemen. Een afscheid dat er nog steeds geen is.

Ze is met onderscheiding afgestudeerd. 

In 1994 start haar eerste echte relatie, een zielsverbinding met de papa van haar 2 kinderen. Een zoon en een dochter die nu tieners zijn. De man van haar leven. Een bewust jonge moeder, in een omgeving waar dat wel heel bijzonder was.

Privé heeft ze dan ook alles gerealiseerd wat klopte: een huwelijk, 2 kids, een huis, een kat.  

Professioneel waren de eerste vier jaren een ontdekkingstocht : “wat wil ik? Wat wil ik echt?” Het antwoord was snel heel duidelijk: met mensen bezig zijn, zorgen en dragen. Dat heeft ze na die vier startjaren dan ook net geen 10 jaar gedaan bij de grootste DIY-keten in de Benelux. Zakendoen met mensen. Menselijk zakendoen. Dat is haar vak.

Daarbovenop heeft ze diverse spirituele paden bewandeld, om te proeven wat in dat vakgebied haar het beste lag. Het vertrekpunt van dit alles is antwoorden vinden in de zoektocht met haar ASS/ADHD zoon en verbinding, met zichzelf in de eerste plaats. Het resultaat is een enorm vertrouwen en een bijzondere veerkracht.

Vanaf 2012 kiest ze bewust voor de verbinding van de energie met de mens en andersom. In business. Zorgend, dragend, supporterend. Gebruik makend van en spelend met: duidelijke, oprechte taal. Direct en 2-the-point. Op het podium van haar leven. 

Een spannend & onzeker pad,  bijna indignado zelfs.  Ogen dicht en springen en hopen dat ze er heelhuids uitkomt. Maar blind vertrouwen in zichzelf en het universum, ondersteund door waardevolle mensen.

Na enkele maanden wereldverbeteren start ze terug in business, bij een andere grote retailer, om leiding te geven aan een groep van 40 medewerkers, veelal vrouwen. Ondanks de grote wil, het hart en de liefde voor haar team, botst ze opnieuw op muren, kortzichtigheid en angst voor verandering. Hard werken en stress en blijven aan de kar trekken geeft al grote fysieke alarmsignalen, die ze ‘noodgedwongen’ negeert. Ze schakelt om naar een bedrijf ‘om de hoek’ voor een ‘rustigere job vlakbij’. Ze komt terecht in een verziekte, verzuurde omgeving.

Maart 2016 gaat definitief het licht uit. De signalen die haar lijf sinds 2010 geeft, waar ze nooit een deftig medisch antwoord op kreeg, gecombineerd met torenhoge stress leggen haar letterlijk en figuurlijk lam.

6 november 2016: de impulsieve start van WonderWijven. Start van genezing. Van bezieling, verbinding en groei.