Met alle chinezen ….

De vermoeidheid van een aantal jaar, het kilo’s bijkomen, de moodswings, de vergeetachtigheid, het haarverlies en nog zoveel meer…. het heeft een oorzaak. Duidelijk op het scherm te lezen in de bloedwaarden in het vuur- en vuurrood.

Hashimoto* 

“da’s goed nieuws” zei ik gisteren tegen de endocrinoloog. Hij schoot in de lach. “jij bent de eerste patiënt die dit goed nieuws vind, ik weet niet wat dat is vandaag, maar ik heb allemaal leuke patiënten vandaag”

Het is goed nieuws omdat het dus géén burn-out is en omdat ik dus wél fysiek iets mankeer. Dat het dus niet in mijn koppeke zit, zoals ik dat al langer beweer, maar dat mijn lijf niet meewil.

Ik krijg graag gelijk.

Los van de diagnose, die niet zo geweldig is natuurlijk, ben ik blij dat ik eindelijk een antwoord heb en dat we eindelijk kunnen gaan behandelen.

Als bij ‘toeval’ postte San net iets over het boek van Christiane Beerlandt op facebook. Ik vroeg haar om effe schildklier op te zoeken:

“schildklier algemeen (in evenwicht) is afgestemd zijn op jezelf, en de erkenning van je innerlijke gezag, specifiek vermogen om onze goddelijkheid te uiten, naar buiten te brengen, het ontstaan geven aan, laten geboren worden van, het creËren van…. transformatie en wedergeboorte van onszelf, intuitief openstaan voor onze diepste zelf, ten volle verantwoordelijkheid nemen voor je bestaan, leven vanuit jezelf … jezelf tenvolle waarderen, jij bent de koningin van je bestaan, jij kan anderen helpen maar nniet als martelaar, anderen hun mening niet laten raken, zelferkenning en een intens contact met je goddelijke zelf, geen slachtoffergevoel, afgestemd zijn op de hogere liefde en de pure vreugde, symbool voor het scheppen van totaal nieuwe dingen, de macht over jezelf, ook om je gevoelens te uiten, energieën naar buiten te draaien, productiviteit”

en ook

“Bij te trage schildklier : je ontloopt de verantwoordelijkheid van dit leven , jij vlucht in idealiserende gedachten, in dromen en onwerkelijke fantasieën. Jij vlucht en ervaart het leven als te belastend. je zal het elders zoeken. Jij slaat een afwijkende weg in : daar ‘hoogboven in je geest’ daar kan je het niet aan, daar hoef je niet écht te leven. jij doet niet meer mee, aanvankelijk klamp je je vast aan anderen, tenslotte klim jij steeds verder in hogere wolken…. daar zal het beter zijn, daar meen jij veiligheid te vinden, zonder angsten. Geen echte realiteitsbeleving meer, een onwezenlijke toestand. Miskenning van je levende zelf, een vlucht…..”

… een zeer herkenbaar stukje, lieve lezer, van de tijd voor ik ‘foert’ zei.

de oplossing : warm gevoel van zelfbewustzijn ontwikkelen… een warm contact met het aardse en het lichamelijke …. ze zijn lief voor je, wees niet bang. het is een geruststelling. De aarde is niet vol zwart gevaar… maar terug tot hier. Voel je warm in het veilige zonnetje…. weet je beschermd door je goddelijke kern. Je hoeft niet te vluchten…. niets kwaads zal jou overkomen…. wanneer jij in vertrouwen leeft. Creëer zelf je leven hier op aarde, niet slechts in dromen… liefde tot jezelf , manifestatie naar buiten toe, met beide voeten op de grond…. de koe bij de horens vatten…. actie!

Niets kwaads zal jou overkomen… dàt kwam binnen. Auw. Ik voel me hier niet altijd even veilig. Vandaar mijn giftige reacties op bijvoorbeeld verborgen agenda’s en netwerken …

en toen schreef ze: we zijn er hier met 18.000 een veiligere plek van aan ’t maken. Ge gaat genezen, lieve schat, ge zijt uzelf aan het genezen, wacht maar af!

Kijk. dàt bedoel ik. Dàtte.

Met alle chinezen maar niet meer met de deze en 18.000 WonderWijven met mij.

 

 

*Hashimoto = autoimmuunziekte die je schildklier aanvalt – for the record: Hashimoto was een Japanner, maar daar had ik geen leuke titelwoordspeling voor.