Let’s start all over ~ Festina Lente

Naar jaarlijkse gewoonte ben ik jarig vandaag. Voor mij is dit sinds enkele jaren een soort ‘Nieuwjaar’: een moment dat ik ga voelen of het voorbije jaar geweest is wat ik ervan dacht en wat ik met het komende jaar ga doen.

Het voorbije jaar was ongeleefd, routine en gaan werken voor de centen. Uiteraard geeft dat vonken en kortsluitingen en heel veel signalen dat dit niet mijn pad is. Maar de financiële verleiding was toch wel erg groot. Tot de kortsluiting er eind augustus voor zorgde dat het licht uitging. Het vlammetje begint nu pas terug een beetje te branden.

En toch…ben ik erin geslaagd om de voorbije maanden mezelf te blijven prikkelen en wakker te houden, om niet te verglijden in een lethargie waar niemand mee gebaat is: ik heb een beetje leren naaien, ik heb krukjes een nieuw leven gegeven, ben gestart met de kapperschool, heel veel bezig met het ontwerpen van fantasiejuwelen, bakken van god-weet-wat-er-allemaal-in-de-oven-kan, … Dit allemaal onder het mom van ‘therapeutisch handwerk’.

Ik betrapte me deze week op de uitspraak: ‘ik zou zo graag eens terug enthousiast worden’ en op Facebook postte iemand ‘When was the last time you did something for the first time’ en ik antwoordde spontaan, met uitroepteken, “GISTEREN!” en ik voelde kriebels…

En gisteren, naar jaarlijkse gewoonte is 17/10 het eerste terugblikmoment, dacht ik: als ik nu eens elke dag iets nieuws probeer en daar een blog over schrijf.

Met die gedachte ging ik naar bed. Met deze gedachte ben ik opgestaan.

Vandaag ga ik voor het eerst naar Gusta in Antwerpen. Een winkel waar ze allergievrije enzo voeding verkopen. Een perfecte aansluiting bij mijn opleiding als alternatieve therapeut (Kinesiologie, NAET, …)  Ze zijn namelijk jarig vandaag.

Hiphiphoera voor de jarige!

 

nvdr: moest jij, lieve lezer, leuke tips hebben om iets nieuws te doen dat a. op korte termijn en korte tijd alsook met een minimum aan kost gerealiseerd kan worden: laat maar komen, die tips

@festinalenteRB

of www.facebook.com/marijkefonteyn

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *