Groeipijn

Ik heb heel lang getwijfeld.

Echt heel lang.

Om aan te pakken wat voor WonderWijven is weggelegd: Groei.

en dan bedoel ik exponentiële groei en impact.

Want WonderWijven, dat ben ik. In alle facetten. Dus ook alles wat bij die volgende gigantische stap komt kijken, daar moet ik door en daar had ik geen goesting in. Want ik WIST dat er pijn bij ging komen kijken en dat ik ging geconfronteerd worden met onzuiverheden en onrechtvaardigheid en afwijzing en dat ik ‘the leader of the pack’ moest worden.

Wat veel mensen van mij zien is dat ik een flinke ben. Een stoere. Eentje die veel weet en weinig schrik heeft en doet wat nodig is.

Dat is waar en dat beeld schrikt mensen soms af of zorgt ervoor dat ze een onrechtvaardig oordeel klaar hebben.

Wat een beperkt publiek mag zien is dat ik pijn heb en kwetsbaar ben en dat WonderWijven mijn baby is die ik bij alle macht wil beschermen voor dat soort onzuiverheden en bullshit. Net als mijn twee andere real-life kinderen en mijn dichte kring van zielsconnecties.

Dit is jammer genoeg niet de realiteit. Ik kan mijn kinderen, mijn zielsconnecties en mezelf niet beschermen tegen onrechtvaardigheid en onzuiverheid, ik moet hen en mezelf leren om ermee te dealen. Het aan te pakken.

Kwetsbaar als ik ben met al mijn pijnen en pijntjes. Bloedend en helend. De maskers en korsten eraf.

Vandaag ben ik voluit gegaan tegen iemand die ik graag zie. Ik was f u r i e u s. Al maanden. Ik heb al die maanden gezwegen omdat ik heel goed weet wat de impact is van mijn woede en dat ik mensen daarmee pijn kan doen en dat is nevernooit mijn intentie.

Vandaag besefte ik: ik ben niet verantwoordelijk voor de pijn van een ander.

Voor zij die dit moeten lezen: ik ben niet verantwoordelijk voor jouw pijn en ik ben ook niet van plan om daar zélf actie op te ondernemen. Als je jezelf graag klein houdt moet je vooral tegen mij zwijgen en achter mijn rug om dingen vertellen.

Als er iéts is wat we samen moeten doen, ben je welkom. Maar neem mij dan als méns, en niet als goeroe of als stoer, ondernemend en flink wijf dat op alles een antwoord heeft. Ik ben echter wel flink en stoer genoeg om mijn aandeel te zien en ik kies ervoor om echt mijn pijn aan te gaan en ik ben ook flink en stoer genoeg om jouw aandeel en jouw pijn bij jou te laten of te leggen zodat je het zélf kan oplossen. Als we alletwee met die insteek de verbinding aangaan: kunnen we samen healen. Gezellig.

Op z’n Marijkes gezegd: neem je eigen fucking verantwoordelijkheid. Ik zal de mijne nemen.

In tussentijd werk ik gewoon verder aan wat er nodig is: WonderWijven 6.0.