Dag 6: herzieningen

Zo, bijna de week rond.

Vandaag, en dus vanmorgen al, was een positieve uitloper van heel wat getouwtrek de voorbije weken. We hebben onze leningen laten herzien.

Correctie: manlief heeft de leningen laten herzien, ik was de strenge supporter op de achtergrond.

Een tijdje geleden ontstond het idee om -toch-maar-eens-de-leningen-te-herbekijken-. Het idee werd meteen geseponeerd wegens te veel administratie, te veel werk en te veel energie tov de opbrengst. De kosten-baten analyse werd op dat moment gemaakt met een hoog Kalimero gehalte: ‘dat gaan ze nooit meer goedkeuren’ en ook ‘verdienen we nu wel genoeg om dit terug te laten bekijken’ en ook ‘willen we het risico nemen om afgekeurd te worden?’ U leest het goed, enkele oude angsten en heel erg onnozele denkbeelden staken de kop op.

En toch… gingen we het uiteindelijk doen. “Doe maar toch, schat, je weet maar nooit wat het kan opbrengen’ ‘jamaar’ ‘niks, jamaar, we gaan dat gewoon doen’

Wat kregen we bij de bank als eerste reactie (de ultraspirituelen onder ons weten vast het antwoord): een weigering. Op basis van… niks. Nee, dat is niet waar: de reactie was ‘gij weet niet hoeveel energie dat kost om dat dossier rond te krijgen, zeker?’ en ook ‘ik weet niet of jullie dit nu nog wel goedgekeurd krijgen’. Juist. Die reactie die gevoed werd door onze inner-Kalimero.

Toen we dat gingen zien, zijn we er toch voor blijven gaan en hebben we uitdrukkelijk aan onze bank gevraagd om toch het dossier in te dienen. Gisteren hebben we antwoord gehad: het dossier is in orde. Of wat had u gedacht.

Vandaag dus voor de eerste keer een akkoord gegeven voor de herziening van onze lening. Een herziening die we omwille van allerlei foute gedachten en vooringenomenheden niet durfden aanvragen. Hierdoor durven stappen en op onze strepen blijven staan levert ons vijf jaar minder afbetalen op. De moeite, toch?

En die Kalimero, die heeft een dikke knuffel gekregen. -En onze bankdirecteur binnenkort ook, tuurlijk-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *