Dag 5! Uit een pakske.

Even terug naar het begin. Zaterdag, dag 1 van #elkedagietsnieuws, voor de eerste keer naar Gusta. ’t Was hun verjaardag dus een perfect excuus om op mijn verjaardag even binnen te waaien voor wat inspiratie en een fijne goodybag. Dankzij mijn “frank blad” op Facebook kreeg ik er een gratis dessertje bovenop.

Gusta, een winkeltje met voeding voor allergieën en intoleranties. Gezien onze historiek met Jasper (zoon, nu 14) en het logische vervolg daaruit (het volgen van diverse energetische opleidingen waaronder NAET), is dit een winkelconcept dat me zeker kan bekoren. Enkel het feit dat het in Antwerpen is, maakt dat ik er nog niet geraakt was. Zelf zo’n winkeltje beginnen hier in de Voorkempen is dan ook diverse malen door mijn hoofd gegaan…

Goed, Gusta.

Het winkeltje waar ze chocola, curryworsten en vleeskroket serveerden aan de ingang. Glutenvrij, dat wel.

Mooi en licht ingericht, overzichtelijk, maar erg druk op deze verjaardag, dus ik heb niet de tijd willen nemen om alle verpakkingen eens goed te bekijken. Bij een eerste blik op de prijzen van deze artikelen, vond ik dit niet opvallend duur.

Wat me meteen opviel is dat er ook in deze glutenvrije en suikervrije en lactosevrije …. wereld ook heel erg veel ‘prefab’ food te verkrijgen is (cakemix, broodmix, frisdrankmix). Manlief vroeg zich terecht af of dit dan wel gezonder én voedzamer is dan pure voeding (nvdr: manlief eet al jaren zeer allergievrij/bijna biochemisch)

Aan de kassa toegekomen, mezelf voorgesteld als Marijke van Facebook en gelukkig herkende ze me direct en trakteerde ze me op het beloofde dessertje voor mijn verjaardag: een lekkere appelflap. Kijk, dat is spek naar mijn bek: voeding waar je proeft dat het met liefde gemaakt is.

Ik begon dus vandaag met een ready-made (uit een pakske) glutenvrije en suikervrije cupcakemix, gekocht bij Gusta voorbije zaterdag.

Uit een pakske? Ja, uit een pakske.  Aangezien diegenen die deze cupcakes zullen eten echt geen gluten of suiker mogen eten, kies ik voor een prefabpak zodat ik zeker ben dat ik niks fout doe.

-Trouwens, als alle mama’s eerlijk zouden zijn, zou er véél minder ‘zelfgemaakt’ zijn, toch?-

Op dat pakske staat ook aangegeven hoeveel eitjes en vetten je erbij moet doen. Deze expert op het gebied van cupcakes-uit-pakskes bakken, weet dat deze hoeveelheid voor onze smaakpapillen niet klopt en doe dus gewoon, wederom, mijn eigen goesting.

De smaak? De kids vonden het alvast lekker. Maar ook: “waarom krijgen we maar een halve deze keer, mama?” Hoe je het ook draait of keert, cupcakes zijn snoepjes, of ze nu glutenvrij of whatever-vrij zijn, gezond lijkt het me niet helemaal….

Tot morgen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *