Dag 4: Simplicity

Eerst en vooral: dankjewel voor de fijne reacties op de blog, de complimenten doen me -echt waar- ontzettend veel deugd <3!

Vandaag alweer dag 4: vanmorgen voor de allereerste keer in mijn leven een patroon voor een jurk proberen te begrijpen. De eerdere stappen zoals patroon overtekenen, knippen, op stof spelden en de stof knippen hebben ‘slechts’ een tweetal maanden geduurd. Woorden als naadtoeslag, naaimachine inrijgen, vliseline, patroonpapier, … zijn ondertussen niet meer geheel chinees, maar nog steeds zeer abstract.

Goed, de basis: de jurk zoals getoond op de linkerzijde bestaat uit diverse stukken zoals aangegeven op de rechterzijde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simplicity is een verraderlijke titel, lieve lezer.

Ik heb er ondertussen toch al wel enkele keren naar gekeken en ik begrijp er niks van. Een IKEA-kast in elkaar zetten is eenvoudiger. Echt waar. Gelukkig is er Lut van Nona’s Hobbyatelier die me op autistische wijze instructies geeft. Ik citeer ‘van dees speldje tot dees speldje stikt ge ne fijne steek en uw lapke stof moet tot aan da streepke komen en ni verder’. Wanneer Lut vergeet te vermelden dat ik de machine van steek moet veranderen, dan doe ik het geheid verkeerd. Elke logica van het naaien is mij namelijk vreemd.

Ik kan hier erg filosofisch over gaan doen, over verbanden en patronen zien, over verbinding proberen maken en te kijken waar de puzzel klopt en hoe je het kan fiksen. De korte samenvatting is: bij iemand anders kan ik het patroon vaak doorzien nog voordat ze het zelf zien. Voor mezelf is dat al een pak moeilijker.

Wat ik wel weet: Ik ben vastberaden om het resultaat te behalen: een wikkeljurk op maat.

En dit van deze stukken       in deze stof

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot morgen!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *