Dag 2: ingewikkeld

Zo, dag 2 van #elkedagietsnieuws

Vandaag werkte ik mijn eerste wikkelketting af in een stijl die niet de mijne is.

Randnota’s

1- een wikkelketting is 1m20 fijne pareltjes in de juiste volgorde = prutswerk

2- aan elkaar geregen met evenzo fijne nylondraad = nog meer prutswerk

3- met de parels op een bord waar de parels hopelijk niet van ontsnappen: dat kan maar beter uit mijn buurt blijven.

Het moet gezegd: mijn fijne motoriek is niet iets om over naar huis te schrijven. Ik hou wel van het brute, doelgerichte, efficiënte werk. Ik hou van heldere kleuren en geen bling-bling. Een wikkelketting maken in pastelkleuren met Swarowskiparels staat dan ook dwars op mijn natuur. Maar, ik maakte ‘m met Liefde, voor ons mams. En ik hield vol.

Want ons mams en ik: da’s ingewikkeld. Met Liefde wel.

Jarenlang hebben we mekaar met liefde misverstaan en -ondanks het cliché- was dat niet voorbij toen ik kinderen kreeg.

Tot het moment dat ik ervoor koos om een bom te leggen onder het onbegrip, de ondertoon en het-steeds-maar-aan-de-verwachtingen-willen-voldoen…

De bom was spannend, eerlijk, vanuit mijn waarheid en BOENK erop. Mijn leven kende even een aardbeving. We hadden er op dat moment allebei voor kunnen kiezen om terug te gaan naar af en te leven volgens de lieve vrede. Dat hebben we niet gedaan: we hebben klet-ter-en-de ruzie gehad. En alles op tafel gesmeten. Het besluit, allebei jankend, was dat we allebei verwachtten dat we mekaar maar zouden begrijpen, een verwachting die we allebei niet konden inlossen. We hebben terplekke aan elkaar beloofd dat we elkaar vanaf dan zouden respecteren, niet meer begrijpen en dat we smakelijk om elkaars onbegrijpelijke fratsen zouden lachen.

Ondertussen zijn we een kleine 10 jaar verder en maak ik een helemaal-van-mijn-natuurlijke-pad-af-wikkelketting voor ons mams, in de hoop dat ze ze mooi zou vinden.

‘Gelak een klaan jonk’ -zoals een klein kind- ben ik naar mama gefietst vanmiddag en heb haar het cadeautje gegeven. Er stond nog net niet ‘Voor de allerliefste mama van de hééééle wereld’ op het zelfgemaakte doosje.

Want dat is ze echt wel, ons mams. Mijn mams, de allerliefste van de héééle wereld. Zo ingewikkeld is dat toch niet?

xx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *