Feminisme

Of ik een feminist ben?

Die vraag krijg ik heel vaak.

Mezelf een feministe noemen zou tekort doen aan de échte feministes, zij die schoon werk hebben geleverd op het moment dat het nodig was. Zij die op de barricaden stonden toen de vrouwen niet de vrije keuze hadden om al dan niet te gaan werken of hun eigen ding te doen.

Feminisme ging jammer genoeg uit van tekorten, want dat was ook zo, toen, in die tijd, tekort en misdeeld. Die strijd is hier in België gestreden, is mijn mening, nu is het tijd om te groeien en onze energie niet te steken in vechten voor onze plek, maar te staan waarvoor we staan en te doen wat we doen, binnen onze talenten en mogelijkheden. Onszelf klein houden vanuit de energie en de overtuigingen van toen zou afbreuk doen aan alles waar die dames voor gestreden hebben: de vrijheid om (gvd) ons goesting te doen.

WonderWijven staat voor bezieling, verbinding en groei. Wij hebben hier in deze contreien alle kansen en alle mogelijkheden, we moeten daarnaar kijken en geen aandacht geven aan ‘geen ruimte krijgen in de mannenwereld’. Die ruimte, die creëren we namelijk zelf en dat glazen plafond, daar zullen we op donderdagavond even een danske op placeren op de afterworkparty. Maar echt, hé.

Ik geloof niet in de ‘mannenwereld’ , ik geloof in een wereld voor iedereen met kansen voor iedereen. De realiteit en de cijfers zijn dat er nog steeds een verschil is in loon en weetikveel, maar ik ben ervan overtuigd dat als je zélf de stappen zet en zélf bewust bent van je eigen mogelijkheden, dat de wereld rondom jou zich daarnaar zet en dat je je eigen kansen creëert.

Door bij WonderWijven consequent te kiezen om aandacht te geven aan bezieling, verbinding en groei en dus mogelijkheden en ondersteuning ben ik ervan overtuigd dat we ook op die manier een druppel zijn die rimpels creëert in de oceaan.

en die druppel, die begint bij jezelf.

de storthoop heeft gesproken

Afbeeldingsresultaat voor storthoop freggels